Spaanse wijnen

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - RIOJA

Rioja is Spanjes oudste, bekendste en belangrijkste gebied voor rode wijn. Ondanks de sterk toegenomen concurrentie van nieuwe wijnstreken blijft het de onbetwiste nummer één. De provincie Rioja, met Logroño als hoofdstad, ligt in het noordoosten van Spanje. Het beslaat drie provincies:
                                 Rioja, Alava en Navarra.
De naam komt van een riviertje, de Rio Oja. Het wijnbouwgebied Rioja ligt langs de rivier de Ebro en is onderverdeeld in drie districten:
Baja, Alta en Alavesa. Baja heeft een mediterraan klimaat met gemiddeld meer zon en hogere temperaturen dan Alta en Alavesa (Atlantische invloed). De druiven worden hier rijper.
Alta en Alavesa hebben de beste kwaliteit.
Saillant detail: Alavesa ligt niet in Rioja, maar in het Baskenland.

Alta en Alavesa liggen beide in het hoogst gelegen en koelste deel van de Rioja en hebben uitstekende bodems met klei en kalk. Een positief gegeven is het uitgebalanceerde klimaat, zonder grote extremen. Het belangrijkste smaaktype Rioja is rood met als voornaamste druif de tempranillo. Er zijn naast tempranillo vrij veel druivenrassen toegestaan, maar meestal wordt hij aangevuld met garnacha en in mindere mate met graciano en mazuelo. Kenmerkend voor Riojawijnen is de lange rijping op eikenhouten vaten en de bijbehorende smaak van vanille. Het gebruik van barricas (vaten met een inhoud van 225 liter) werd in de negentiende eeuw overgenomen van Bordeaux, zij het dat in Rioja vooral vaten van Amerikaans eikenhout gebruikt worden. Amerikaans eikenhout geeft zoetere aroma’s af dan Frans eikenhout en dat proef je duidelijk in de wijnen terug. De wijnen zijn over het algemeen vrij zacht en rijp, afhankelijk van de duur van de rijping en of je dus een crianza, reserva of gran reserva te pakken hebt.


 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - RIOJA Baron de Ley

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een  wijnhuis op te richten. Een zogenaamde single-estate bodega met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja (waar meer dan negentig procent van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers). Op deze wijze houdt men de kwaliteitsbewaking van de wijn in eigen hand.
Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan vijfhonderd hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje
rood
rood
wit
rosé
rood
rood
rood
wit
rosé
rood
wit
rood
rood
wit
wit
rood

Abadal Crianza
Abadal Finca 3.9
Barón de Ley Blanco
Barón de Ley Rosado
Barón de Ley Club Privado
Barón de Ley Reservado
Barón de Ley Gran Reservado
Ramón Roqueta macabeo-chardonnay
Ramón Roqueta Rosado
Ramón Roqueta tempranillo-cabernet
Sedosa Verdejo-Sauvignon - blanc
Sedosa Tempranillo - Shiraz
Sedosa Aged in Oak
RUEDA PradoRey Verdejo/ Sauvignon
RUEDA Ermita de La Veracruz Verdejo
Altos de Losada Bierzo
OSBORN SHERRY medium el Amigo
OSBORN SHERRY Fino 15%
OSBORN SHERRY Manzanilla 15%
OSBORN SHERRY cream 17%
OSBORN SHERRY 10RF Medium 19%
OSBORN SHERRY Bailen Oloroso 20%
OSBORN SHERRY coquinero Fino 17%
OSBORN SHERRY Fino Quinta 15%
OSBORN SHERRY Maria Cream 19%
OSBORN SHERRY Pedro Ximenez 1827 17%
LUSTAU EAST INDIA Solera
bestellen
vanaf   €   10,50
vanaf   €   21,95
vanaf    €   7,75
vanaf    €   7,75
vanaf    €   8,25
vanaf    €  13,45
vanaf    €  20,95
vanaf    €    5,95
vanaf    €    5,95
vanaf    €    5,95
vanaf    €    4,95
vanaf    €    4,95
vanaf    €    6,95
vanaf    €    6,75
vanaf    €  10,90
vanaf    €  21,95
vanaf    €    6,25
vanaf    €    6,25
vanaf    €    6,95
vanaf    €    6,75
vanaf    €   11,95
vanaf    €   12,95
vanaf    €   11,95
vanaf    €   11,95
vanaf    €   11,95
vanaf    €   11,95
vanaf    €   14,50
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - RIOJA Baron de Ley

Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Een zogenaamde single-estate bodega met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja (waar meer dan negentig procent van de wijnbedrijven traditioneel afhankelijk is van lokale druiventelers). Op deze wijze houdt men de kwaliteitsbewaking van de wijn in eigen hand. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan vijfhonderd hectare wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje.

Barón de Ley Blanco
Druifsoort: 90% Viura & 10% malvasía

Direct na de handmatige oogst worden de druiven geperst en wordt het sap voor een ongeveer 15 dagen durende vergisting overgestoken op temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten.
De wijn is stuivend fris met een exotische neus en heerlijke sappige vruchtenaroma's, mooie balans en strakke afdronk
De wijn is stuivend fris met een exotische neus en heerlijke sappige vruchtenaroma's, mooie balans en strakke afdronk
speciale prijs bij doos van 6   € 7,75 per fles 

Barón de Ley Rosado
Druifsoort: Tempranillo

Nadat de rijpe tempranillo met de hand is geplukt gaan de ontsteelde vruchtjes na een tweede handmatige selectie voor schil-inweking gedurende acht uur op gekoelde tanks. Vervolgens gaat het sap voor alcoholische gisting op roestvrijstaal.
De rosado van Barón de Ley geurt intens en smaakt elegant naar eerlijk rood fruit: rode bessen, aardbei en framboos. Een prachtig aperitief of een ideale begeleider van lichte gerechtjes.
speciale prijs bij doos van 6       € 7,75 per fles

Barón de Ley Club Privado

Druifsoort: Tempranillo

Nadat de druiven met de hand geplukt zijn, wordt de wijn vergist
en gedurende ongeveer vier maanden bewaard op houten vaten
(semi-crianza).
resultaat: speelse, sappige smaak met jeugdig rood fruit als dat van aardbei en kers. Subtiele vanilletonen door een korte houtrijping van slechts enkele maanden.
speciale prijs bij doos van 6    € 8,25 per fles

Barón de Ley Reserva
Druifsoort Tempranillo

De handmatig geoogste druiven worden na schilinweking en persing op traditionele wijze vergist. De wijn rijpt 20 maanden op Amerikaans eikenhout en aansluitend 24 maanden op fles.
Romige wijn met satijnzachte structuur en aangename, rijpe tannines. Verleidelijke aroma's van klein bosfruit, pruimen, verse paddenstoelen, ceder, koffie en chocola
speciale prijs bij doos van 6    € 13,45 per fles

Barón de Ley Gran Reserva
Druifsoort: Tempranillo & cabernet sauvignon

Alleen de beste tempranillo komt in aanmerking om te ouderen tot
Gran Reserva. Na vergisting ondergaat de wijn dertig maanden rijping
op barriques van Amerikaans en Frans eikenhout met aansluitend nog eens vijf jaar rust op fles. Druif Tempranillo & cabernet sauvignon Geur & Smaak Een geweldige wijn met een rijkdom aan aroma's: zoete rode en zwarte vruchtjes, verfijnde zuren, kruidigheid, leer, tabak en een zwoele satijnen structuur.

 Speciale prijs bij doos van 6  € 20,95 per fles
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE -  ABADAL   Pla de Bages 

Abadal Crianza ,Pla de Bages
Druiven:   Cabernet Sauvignon & Merlot

Abadal is gevestigd in Santa Maria d’Horta d’Avinyó in het kleine wijngebied Pla de Blages in het uiterste noordoosten van Catalunya.
Het wijnhuis werd in 1983 opgericht door Valentí Roqueta en ligt in de buurt van zijn ouderlijk huis Masia Roqueta, waar de wijnbouw geschiedenis meer dan negen eeuwen teruggaat. Valenti sloot een compromis met de streek Pla des Bages: hij mocht er een wijnbedrijf starten mits hij er wijn zou maken waarin het unieke karakter en terroir van de streek volledig terug zouden komen. Hij knapte verlaten wijngaarden op, deed de nodige investeringen en hield zich aan zijn belofte. Abadal maakt louter wijnen van druiven die van oudsher in de streek voorkomen. Inheemse druiven zoals picapoll, macabeu en sumoll, maar ook Franse druiven zoals chardonnay, sauvignon blanc en cabernet sauvignon, al geruime tijd echte Catalaanse druiven. Typiciteit, terroir en traditie dus, maar de wijnen worden gemaakt volgens de laatste inzichten in een state of the art wijnkelder.
Geur & Smaak:
Krachtige, maar elegante wijn met een dieprode kleur en aroma’s van kersen, rode bessen, pruimen, bloemen, balsamico, cacao en specerijen. De smaak is vol en zacht met rijpe tannines en mooi geïntegreerd hout.

speciale prijs bij doos van 6    € 10,50 per fles

Abadal Finca 3.9
Druifsoort:Cabernet Sauvignon & Syrah

Geur & Smaak :
Complexe granaatrode wijn. Rijk en aromatisch met in de geur eucalyptus, laurier, groene kruiden, toast en een licht rokerigheid. Het hout is mooi verweven en laat alle ruimte voor het sappige zwarte fruit (bramen), viooltjes en een hint van paprika. De smaak is vol en intens, maar met een frisse zuurgraad, een mooie mineraliteit en rijpe tannines.

Speciale prijs bij doos van 6  € 21,95 per fles
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - Catalunya Ramón Roqueta Macabeo-Chardonnay


De geschreven geschiedenis van de familie Roqueta gaat terug tot de
12e eeuw, hoewel er aanwijzingen zijn dat ze reeds actief waren in de Catalaanse wijnbouw gedurende de Romeinse overheersing.
Toch was het pas in 1898 dat Don Ramón Roqueta Torrentó zich vestigde in Manresa middenin de Plá de Bages om wijnen op grotere commerciële basis te gaan produceren. Het bedrijf in dit deel van de wijnstreek wordt geleid door de 4e generatie. Net als bij zijn voorvaderen staan bij Valentín Roqueta Guillamet technologische ontwikkeling en respect voor traditie centraal in de bedrijfsvoering. Daarvoor heeft het bedrijf ook de jonge dynamische wijnmaker Juan Soler in dienst genomen met wie zij fruitige, soepele wijnen maken die nog wel duidelijk hun Spaanse karakter hebben behouden.


Bodegas Ramón Roqueta macabeo-chardonnay
Druifsoort: macabeo-chardonnay

De koele invloed van de wind uit de Pyreneeën is duidelijk te proeven. Macabeo zorgt voor een minerale en witfruitige frisheid. De langzaam gerijpte chardonnay geeft de wijn structuur en lengte.
Speciale prijs bij doos van 6    € 5,95 per fles

Bodegas Ramón Roqueta  Rosado
Druifsoort:  cabernet sauvignon / Garnacha

De handmatig geoogste druiven ondergaan een schilinweking van circa 15 uur. Vergisting en rijping vinden plaats in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks.
Cassisrood van kleur met stuivende aroma's van rijpe frambozen
en een ronde, zacht frisse structuur.
Speciale prijs  bij doos van 6  €  5,95 per fles

Ramón Roqueta Tempranillo - cabernet sauvignon
Druifsoort: tempranillo - cabernet sauvignon

Dit is een semi-crianza wijn die na 15 dagen schilinweking en vergisting drie maanden rijpt op barriques. Druiven Tempranillo, aangevuld met Cabernet Sauvignon
Geur & Smaak: Rijp rood en zwart fruit, lichte aroma’s van eikenhout, wat drop en chocola, en een zachte, romige structuur. 
Speciale prijs bij doos van 6    € 5,95 per fles


 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - La Mancha - Bodegas TRENZA

Bodegas Trenza is het wijnbedrijf van de jonge en ambitieuze Deense broers David en Jonas Tofterup. De jongens zijn beide geboren en getogen in Kopenhagen, maar wisten al snel dat hun grote droom het maken van hun eigen wijn was. Gezamenlijk hebben de broers het wijnmaken geleerd over de hele wereld. Zo heeft David gewerkt in verschillende wijnbedrijven in Spanje, Frankrijk, Chili en Californië. Jonas werkte eerder al in verschillende gebieden in Duitsland en in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Hun bedrijfsfilosofie bestaat uit het vlechten van hun gezamenlijke wijnkennis en het samen brengen van verschillende druivenrassen. Ze zien dit als een altijd veranderende vlecht, wat tevens de letterlijke vertaling is van de naam van hun Bodegas: Trenza!

Sedosa Verdejo-Sauvignon - blanc
Druifsoort: verdejo - sauvignon blanc

De wijn heeft zowel tropische geuren, als frisse zuivere aroma’s.
Denk dan aan grapefruit en rijpe perzik, maar ook kruisbessen.

speciale prijs bij doos van 6      € 4,95

Sedosa Tempranillo-Shiraz
Druifsoort: tempranillo - Shiraz

De fermentatie vindt plaats op een constante temperatuur om de fruitige aroma’s van de druiven zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen in de wijn.
Geur & Smaak: Fruitig en sappig met tonen van bosbessen, aardbeien en zwarte kersen. Daarnaast zijn zijdezachte geuren van chocolade en tabak te herkennen in de wijn.
speciale prijs bij doos van 6        € 4,95

Sedosa Aged in Oak
Druifsoort: tempranillo - Shiraz

Druiven worden geplukt bij optimale rijpheid. Vergisting in temperatuur gecontroleerde RVS-tanks. Vier maanden rijping op Franse eikenhouten vaten.
Geur & Smaak: Sappige eetwijn met veel body. Zowel rood als jammig, donker bosfruit met tonen van leer, peper en laurier. De wijn is warm
en zwoel en het goed geïntegreerde hout zorgt voor structuur en een lange afdronk.

speciale prijs bij doos van 6        € 6,95

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - RUEDA  PradoRey Verdejo/ Sauvignon

PradoRey heeft wijngaarden in Ribera del Duero en Rueda. Het laatstgenoemde wijngebied staat bekend om zijn frisse wijnen die worden gemaakt van Verdejo, Viura of Sauvignon Blanc. Deze druivenrassen kunnen geblend of als monocépage op de markt verschijnen. De wijnen ontlenen hun frisheid doordat de druiven worden verbouwd op hoogte en de oogst wordt ’s nachts binnengehaald. Het resultaat: sappige aperitiefwijnen met een zonnig karakter, dat zich terugvertaald in de geuren en smaken van tropisch fruit. De mooiste wijn van dit wijngoed wordt verkocht onder het label: PradoRey, verwijzend naar de Koninklijke afkomst.

PradoRey Verdejo/ Sauvignon
Druifsoort: verdejo - sauvignon- blanc

De druiven worden direct geperst en vergist op roestvrij stalen tanks. Om een krachtige aromatische expressie te verkrijgen verblijven de wijnen nog drie maanden op hun gistbezinksel, waar ze regelmatig omgeroerd worden.
Geur & Smaak: De wijn smaakt en geurt naar tropisch fruit, citrusvruchten en iets naar venkel. De wijn voelt een beetje
romig aan in de mond, toch licht en elegant van structuur,
levendig en goed in balans.
Speciale prijs bij doos van 6  € 6,75 per fles


 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - RUEDA  Ermita de La Veracruz Verdejo

Bodega Veracruz dankt z'n naam aan de Ermita de la Veracruz, de kapel van het dorpje Nava del Rey. Vlak naast dit religieuze gebouwtje kocht de familie de Benito halverwege de jaren '70 een bodega met enkele wijngaarden op. De wens was te gaan werken met druiven van eigen bezit, een revolutionaire ontwikkeling in de Rueda omdat alle wijnhuizen in dit gebied traditioneel afhankelijk waren van lokale druiventelers. Die lieten hun verdejo vaak helemaal uitrijpen zodat vlakke alcoholrijke wijnen ontstonden. De Benito familie introduceerde nieuwe oogst- en vinificatietechnieken om het maximale aan aroma's, smaak en frisheid uit de druiven te halen. Vandaag de dag wordt het bedrijf bestierd door de broers Alvaro en Juan de Benito die zich ten doel hebben gesteld als kleine bodega langzaam te groeien zonder dat dat ten koste gaat van de hoge kwaliteit van de wijnen.

Ermita de la Veracruz  
Druifsoort: verdejo

Na de persing en filtering wordt de most zo snel mogelijk in gekoelde RVS tanks gedaan zodat zuurstof geen kans krijgt in contact te komen met het sap.
Geur & Smaak: Deze buitengewoon elegante witte wijn gemaakt van 100% verdejo heeft de kenmerkende sprankelend stuivende aroma’s van tropische vruchten als maracuja, mango, ananas en banaan. Hij smaakt naar rijpe kruisbessen en Granny Smith appels. De prettige afdronk kent naast een complexe kruidigheid een frivool bittertje.

speciale prijs bij doos van 6    € 10,90


 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - BIERZO -   Altos de Losada Bierzo


Helemaal in het noordwestelijke deel van Castilië-Leon, tegen het Galicische Valdeorras aan, ligt wijnstreek Bierzo. De regio dankt zijn goede reputatie aan zijn sappige wijnen gemaakt van herontdekte lokale druiven. De witte wijnen worden gemaakt van godello en de rode wijnen van mencía. Losada Vinos de Finca is een recent gestarte onderneming in het dorp Cacabelos, in het hart van de Bierzostreek. Hier worden de eerste single vineyard wijnen van de wijnregio gemaakt.
De stijl van deze wijnen wijkt af van de klassieke Bierzo’s in de zin dat de wijnmakers van Losada kiezen voor vinificatie van wijnen die gekenmerkt worden door een soepele, elegante structuur waarin de invloed van hout niet dominant is.
Altos de Losada   
Druifsoort: Mencia 
    
Geur & Smaak: Een inktzwarte terroirwijn, krachtig geurend en smakend naar rijpe rode vruchten, koffie en chocolade. Daarnaast imponeert een elegant kruidigheid, prettige tanninestructuur en iets van drop. Serveersuggestie Deze ongefilterde grootheid ontwikkelt zich de komende zes tot tien jaar tot een nog mooiere aromatische charmeur met een nu al indrukwekkende balans en zijdezachte, mond strelende afdronk. Even decanteren voor vroege consumptie is aan te raden. Te serveren bij mooie vleesgerechten.

speciale prijs bij doos van 6    € 21,95

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

SPANJE - OSBORN SHERRY


OSBORN SHERRY medium el Amigo
OSBORN SHERRY Fino  15%
OSBORN SHERRY Manzanilla 15%
speciale prijs bij doos van 6 € 6,25 per fles

OSBORN SHERRY cream 17%
speciale prijs bij doos van 6 € 6,75 per fles
OSBORN SHERRY 10RF Medium 19%
OSBORN SHERRY Bailen Oloroso 20%
OSBORN SHERRY coquinero Fino 17%
OSBORN SHERRY Fino Quinta 15%
OSBORN SHERRY Maria Cream 19%
OSBORN SHERRY Pedro Ximenez 1827 17%

speciale prijs bij doos van 6    €  11,95 per fles

Share by: