Oostenrijkse wijnen

  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier

    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier

    Knop

OOSTENRIJK Kurt Angerer Kies

Wijngoed Kurt Angerer is een 24 hectare tellend familiebedrijf te Lengenfeld, even ten westen van Langenlois in het Kamptal.
De stokken staan er aangeplant op verschillende bodemsoorten: rotsgesteenten als graniet en leisteen, maar ook zand-, leem- en kalkrijke grond. Ze zijn tegen de heuvels aangeplant, beschut tegen de soms snijdend koude noordenwind. Al generaties lang maakt de familie Angerer goede wijnen: het vroegste archiefmateriaal dat hierover spreekt dateert van 1848. De huidige eigenaar is Kurt Angerer. Hij is geboren in 1971 en was al vroeg doordrongen van de mogelijkheden in het Kamptal. Op 24-jarige leeftijd legde hij een eigen wijngaard aan naast het domein van z'n ouders. Traditie en terroir, maar altijd met oog voor nieuwe ontwikkelingen, staan hoog in het vaandel bij Kurt Angerer.
Door op bijna iedere internationale wijnbeurs zijn producten te promoten wist Kurt in korte tijd een buitenlandse markt voor de wijnen van zijn wijngoed op te bouwen. Bijna 85% van de totale productie van Weingut Angerer wordt dan ook tot op de dag van vandaag geëxporteerd naar Duitsland, Zwitserland, Engeland, Zweden, Denemarken en de Verenigde Staten. En gelukkig nu ook naar Nederland...
Kurt Angerer Kies Grϋner Veltliner Kamptal,
Druifsoort: Grϋner Veltliner

Klassiek op roestvrij staal gevinificeerde wijn van 100% grüner veltliner afkomstig uit kiezel– en rode gravelrijke gaarden. In de geur en smaak groene appel, exotische tonen van ananas, maracuja en honingmeloen. Daarnaast een fijnzinnige kruidigheid en een ’stenige’ mineraliteit van de bodem die wijnen van dit type kenmerkt. Zijn frisse uitgebalanceerde sappigheid maakt deze Oostenrijker tot een dankbare begeleider van lichte voorgerechtjes en onweerstaanbaar als aperitief.
Speciale prijs bij doos van 6      €  11,20 per fles


Kurt Angerer Spies Grϋner Veltliner ,
Druifsoort: Grϋner Veltliner

De grüner veltliner voor deze wijn komt van granietbodems. Na de klassieke vergisting op tank gaat het sap op fles. Dan is de Spies wonderlijk aromatisch met een veelheid aan specerijen en mineralen. En lekker vol maar strak en verfijnd met een aantrekkelijke lengte. Deze karakteristieken maken dat hij goed opgewassen is tegen exotisch gekruide (fusion) gerechten en lekkernijen uit de wok of wadjan. Ideale arrangementwijn!
Speciale prijs bij doos van 6      € 18,70  per flesbestellen
Share by: