Nieuw Zeelandse wijnen

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

NIEUW-ZEELAND  Marlborough

Marlborough is het noordelijkste wijnbouwgebied van het Nieuw-Zeelandse zuidereiland. Toen hier in 1973 de eerste wijnstokken werden aangeplant, durfde niemand te vermoeden dat deze streek zou uitgroeien tot de grootste en bekendste wijnregio van Nieuw Zeeland. Die populariteit dankt de streek vooral aan zijn wijnen van sauvignon blanc die hier een ongekend rijke aroma’s kunnen ontwikkelen. De unieke geur en smaak waar sauvignons uit Marlborough befaamd om zijn, ontstaan doordat de druiven hier van een langdurig en traag rijpingsseizoen genieten. Dit geeft de druiven alle tijd om intense aroma’s te ontwikkelen. Bovendien schijnt de zon er overvloedig, waardoor de druiven goed rijpen. Tegelijkertijd is er afkoeling uit zee, waardoor ze niet overrijp worden en hun frisse zuren en aroma’s behouden. Daarbij valt er weinig neerslag, komen schimmelziektes niet vaak voor en zijn de druiven dus ook nog eens kerngezond. De bodem in Marlborough is goed doorlaatbaar en bevat door rivieren afgezet fijnkorrelig materiaal op een grindlaag waarin de wortels van de wijnstokken diep in de grond op zoek moeten naar voedsel en mineralen. Het zal geen verbazing wekken dat producenten van het noordereiland regelmatig druiven uit Marlborough voor hun sauvignon blancs gebruiken…


 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

NIEUW-ZEELAND  
Hãhã Sauvignon Blanc Marlborough

Hãhã is een splinternieuw bedrijf dat sinds enkele jaren hoge ogen gooit in de internationale wijnpers.

Hãhã Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw Zeeland
Druifsoort: Sauvignon Blanc

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Wairau vallei, een subregio van Marlborough, waar Hãhã vijf wijngaarden beheert. Van deze gaarden worden de mooiste trossen geselecteerd, waaruit door een deskundig team van wijnmakers deze watertandend frisse Sauvignon Blanc gecomponeerd wordt. Van smaak imponeert hij met frisse associaties van mango, lychee en passievrucht. Zijn balans, minerale rijkdom, rokerige romigheid en verrukkelijke afdronk maken deze Sauvignon tot een droomaperitief en culinaire grootheid bij zeevruchten en verfijnde voorgerechten.

Vinificatie:
De handmatig geoogste druiven worden streng geselecteerd en koel vergist in roestvrijstalen tanks.
Geur & Smaak:
Stuivend en fris met mango, lychee en passievrucht. Balans, mineraliteit, iets romigheid en een lange afdronk.
Speciale prijs bij doos van 6   € 12,55 per fles


Hãhã Pinot Noir Marlborough - Nieuw Zeeland
Druifsoort: Pinot Noir

Het fruit voor deze wijn komt voor het grootste deel uit de Awatere vallei, een subregio van Marlborough. De wijngaard ligt aan een rivierbedding en blijft koel door een verfrissende zeebries. Het is er koeler en droger dan in de Wairau vallei, perfecte omstandigheden voor Pinot Noir. De druiven worden met de hand geplukt, waarna een strenge selectie volgt. De wijn is diep robijnrood van kleur, fris en kruidig met kleine rode vruchtjes op het palet. De smaak is rond en elegant, met fijne tannines. Licht gekoeld een heerlijke begeleider van gevogelte, maar ook van sushi en Aziatische gerechten.

Vinificatie:
De handmatig geoogste druiven worden streng geselecteerd en vervolgens koel vergist in roestvrijstalen tanks.
Geur & Smaak:
Helder robijnrode wijn. Fris en kruidig met klein rood fruit. De smaak is zacht, fris en elegant met soepele tannines.
Speciale prijs bij doos van 6     € 18,95 per fles


NIEUW - ZEELAND     Hunter's Wine uit Marlbourough

Hunter's uit Marlbourough heeft de reputatie dat ze jaar na jaar wijnen van een constante hoge kwaliteit produceren. Drijvende kracht achter dit bedrijf is eigenaresse Jane Hunter. Haar man Ernie Hunter bracht in 1983 de eerste jaargang op de markt. In 1984 was hij zelfs de eerste die Nieuw-Zeelandse wijnen in Europa onder de aandacht bracht. Op 37 jarige leeftijd kwam Ernie echter om het leven bij een motorongeluk, Jane besloot zijn werk voort te zetten. Door haar doorzettingsvermogen en de vastbeslotenheid om de potentie van de wijngaard ten volle te benutten is Hunter's uitgegroeid tot een gewaardeerde wijnproducent in Nieuw-Zeeland en een groot aantal landen in de wereld. De productie bedraagt op dit moment zo'n 60.000 dozen (12 fles) waarvan ongeveer de helft wordt geëxporteerd. Hunter's is door "Sustainable winegrowing New Zealand" gecertificeerd als bedrijf wat voldoet aan alle eisen met betrekking tot het duurzaam verbouwen van druiven. Daarnaast worden bij de productie de meest veilige methoden voor milieu en volksgezondheid toegepast. Doel hiervan is: De natuurlijke omgeving in en om de wijngaarden te beschermen, de mensen die in en om de wijngaarden werken en wonen te beschermen en de consumenten die wijnen drinken gemaakt van de druiven uit deze wijngaard, de hoogst mogelijke veiligheid te bieden. De wijngaarden worden continue in de gaten gehouden met de meest moderne technieken, om aan alle eisen van "Sustainable winegrowing New Zealand" te kunnen voldoen.
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
bestellen

HUNTER’S  – Nieuw Zeeland


HUNTER’S Sauvignon Blanc
De wijn stuift het glas uit met hints van kruisbessen, tropisch fruit en citrus. Knisperend en fris!
Speciale prijs bij doos van 6   € 10,95 per fles

HUNTER’S  Riesling
Gebalanceerde wijn met bloemige aroma's en hints van citrus en appel.
Speciale prijs bij doos van 6   € 10,95 per fles

HUNTER’S  Pinot Noir
Een schitterende balans tussen rijp fruit als kersen en kruidigheid
Bijzonder/Awards
Wine Spectator 2015: 90 punten, jaargang 2013
Speciale prijs bij doos van 6   € 15,75 per fles


Share by: