Joegoslavische wijnen

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

JOEGOSLAVIË   STOBI WINERY – GRADSKOS  


Wereldwijd is nu de belangstelling voor de zonnige wijnen van Macedonië sterk in de lift; dat is trouwens van levensbelang voor dit specifiek agrarisch landje.
Net als het toerisme, dat een goede impuls krijgt via meerdere rechtstreekse vliegverbindingen. Ook de chartervluchten van Transavia op Ohrid zorgen voor ouderwetse drukte in de straatjes van deze historische stad aan het schilderachtige meer.

STOBI WINERY – GRADSKO
Stobi Winery ligt 4 km van de stad Stobi die dateert van 359 v.c., tussen de rivieren Vardar en Crna, vlakbij de oude weg Via Egnatia die sinds de derde eeuw v.c. Rome met Byzantium
( Istanbul ) verbindt en sponsort toekomstige opgravingen en de restauratie van de oude stad Stobi.
Het gebied van de opgravingen beslaat 25,000 m² inclusief de eerste christelijke kerk in dit deel van Europa. Na de oprichting in 2008, is de jaargang 2009 de eerste die men hier heeft geproduceerd. Met een totale capaciteit van 4,4 miljoen liter, is nu 1,2 miljoen liter wijn gelagerd en afgevuld. Door het installeren van uiterst moderne apparatuur, is men in staat de beste en constante kwaliteit van de geproduceerde wijnen te waarborgen.

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

Macedonian  Temjanika Special Selection.

Een nog te ontdekken smaak in de wijnwereld. Temjanika is de wijn die iedereen verleidt. Temjanika is een bijzondere droge witte wijn met heldere groen/ gele nuances. Het is gemaakt van de inheemse druif Temjanika, wat het een unieke wijn maakt. De wijn heeft perfect uitgebalanceerd aroma’s van kruiden, mandarijnschil en fruitige geuren als grapefruit, sinaasappel, abrikoos en meloen. De luxe smaak ontstaat door de lichte textuur in de mond, goede balans van extracten, zuren en alcohol met aangename en gemiddelde tot lange afdronk. Herkomst: De druiven worden handmatig geplukt en gesorteerd. Het sap wordt gewonnen door voorzichtig de druiven te pletten. De druiven worden op verschillende dagen geplukt, zodat zij de optimale rijpheid met de gewenste concentratie van suiker en zuurgraad kunnen bereiken. De druiven behouden hun sappigheid en frisheid dankzij de wijze van irrigeren. Deze frisheid is terug te proeven in de wijn. Deze zorg en fijne behandeling van elke druif worden weerspiegeld in de verleidelijke smaak van Temjanika Special Selection.

Speciale prijs bij doos van 6   € 6,95 per fles

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

Macedonian   Royal Reserve, Kratosija


Macedonian Royal Reserve, Krotosija
Druifsoort: Kratosija

Deze droge rode kwaliteit wijn wordt geproduceerd van de druif Kratosija, geteeld met zorg in de eigen wijngaarden van Stobi wijnmakerij.
Kratosija is een dominante autochtone druivensoort uit het Povardarski wijngebied in Macedonië en heeft een unieke en gedistingeerde smaak en het aroma van rijpe kersen, kenmerkend voor zijn ras.


Speciale prijs bij doos van 6   € 5,95 per fles

bestellen
Share by: