Californische wijnen

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

CALIFORNIË  J.Lohr Winery

J. Lohr is een typisch voorbeeld van wijnmaken op z’n Californisch: met een open oog voor de behoeften van de markt en met tegelijk de ambitie om de beste te zijn. Dit betekent onder meer dat er onophoudelijk experimenten worden uitgevoerd met nieuwe technieken.
Een treffend voorbeeld daarvan is het jarenlange schaven aan de top–Chardonnay van het huis waarvan de stijl werd omgevormd van Californisch tot Bourgondisch.
Voor een andere, meer ’basic’ Chardonnay werd dan weer gezocht naar gistculturen die de wijn extra bloemig en fruitig maken.
in 1988  breidde Lohr zijn wijngaardareaal uit met  800 hectare in Paso Robles, eveneens in Monterey. Zodoende kan het bedrijf voorzien in zijn eigen behoefte aan fruit.

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

J.Lohr Winery Painter Bridge Chardonnay


De Chardonnay voor deze wijn groeit in het relatief koele en tochtige kustgebied rond de stad Monterey, zuidelijk van San Francisco. De helft komt uit de Arroyo Seco appellatie, het andere deel uit de Monterey County rond het plaatsje King City. Beide oogsten bestaan uit sterk aromatische druiven die een goede structuur beloven. Dat wordt duidelijk na de gecontroleerde vergisting van de druiven op roestvrij staal materiaal, door toevoeging van de zogenaamde R2–gist, een uit de Sauternes afkomstige cultuur die het ontstaan van florale tonen en fruitaroma’s stimuleert. Om echter nog meer indrukken van bloemen en honing te verkrijgen wordt de Chardonnay geassembleerd met ongeveer zeven procent vergiste Muscat Canelli en tweeënhalf procent Viognier. De druiven voor die wijnen komen van gaarden in de noordelijker Lake County appellatie. Daarna is de Painterbridge bleekgeel gekleurd en geurt heerlijk naar rijpe peer, verse bloemen, meloen en citrusfruit. In de mond is de wijn gul, volumineus en rijk met sinaasappelschilletjes, honing, gekonfijt wit fruit en een licht botertje.
Speciale prijs bij doos van 6    € 10,95 per fles 


 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

J.Lohr Winery Riverstone Monterey Chardonnay

Sinds de eerste oogst in 1995 komen de Chardonnaydruiven voor deze wijn van de Riverstone wijngaard in de Arroyo Seco regio in de Monterey County appellation. De stokken staan grotendeels op een rivierstenen bed bedekt met een laag door de eeuwen heen aangevoerd slib van de Arroyo Seco rivier. Het groeiseizoen van de vruchtjes is iets verlengd vanwege de uit de Salinas Vallei waaiende koele wind. Hierdoor komen de specifieke kenmerken van de chardonnaydruif tot volle wasdom en kunnen van het fruit – geheel naar beter Bourgondisch voorbeeld – hoogwaardig complexe wijnen worden gemaakt. Met verrukkelijke aroma’s van citroenrasp, peer, nectarine en appel is deze bronsgeel gekleurde wijn verfijnder dan ooit. Daarnaast verklappen het botertje, de romigheid, boterbabbelaars, roostertonen, caramel en vanille zijn vergisting en ’sur lie’ rijping van tien maanden op eikenhout en melkzure fermentatie (malo). Deze loepzuivere wijn is in balans met heerlijke rijpheid en sprankelende vruchtenzuren en afdronk met inhoud. Verrukkelijk bij rijke visgerechten en romige pasta’s.

Speciale prijs bij doos van 6:     € 15,95
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

J.Lohr Winery Painter Bridge Zinfandel

In de rode Painterbridge zijn druiven verwerkt afkomstig van percelen in de appellatie Paso Robles en enkele andere streng geselecteerde Californische regio’s. De doelstelling bij J. Lohr is deze wijn zo roodfruitig mogelijk te maken zonder dat het eikenhout – van acht maanden vatrijping – domineert. Door toevoeging van 23 procent Shiraz en twee procent Petit Sirah wordt het fruitige karakter en de kruidigheid van de wijn nog eens extra benadrukt. De purpelpaarse, bijna ondoorzichtige wijn is dan ook lekker jammig en specerijrijk in de neus. Net als op de tong, met veel vruchten als framboos, rozenbottel en blauwe bessen naast groene thee. Zijn mooie en indrukvolle afdronk maken deze Amerikaan – geschonken bij ongeveer zeventien graden Celsius – tot een favoriet bij pasta, gegrild vlees en zoute kaas.

Speciale prijs bij doos van 6:     € 10,95
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

J.Lohr Winery Seven Oaks
Paso Roble Cabernet Sauvignon

De Cabernet Sauvignon voor deze wijn komt van wijngaarden tegenover de Paso Robles wijnkelders. De bodem is hier zeer gevarieerd en bestaat uit delen grind, klei, leem en kalk. Iedere ondergrond heeft een voor de druif ideaal type onderstok zodat de vruchtjes de optimale expressie van hun terroir bereiken. Daarnaast wordt de wijn voor extra balans en kracht versneden met acht procent Petit Syrah, zes procent Syrah, vijf procent Petit Verdot, twee procent Carignan, een procent Merlot en twee procent overige variëteiten. De assemblage gaat vervolgens veertien tot zestien maanden op eikenhouten vaten. Deze intens donkerrode wijn met paarse gloed is daarna voor nieuwe wereld begrippen opvallend droog. In de geur domineert kersenjam, ondersteund door een aangename roostertoon. In de mond is de Paso Robles eveneens rijp met kersen en zwarte bessen, is hij mooi in balans met zachte tannines, kruiderijen, iets van volle melk en een indrukrijke nasmaak. Een Amerikaanse hoogvlieger dus die uitstekend combineert met biefstuk, gerechten met tomatensaus, belegen kazen en goed gezelschap.

Speciale prijs bij doos van 6:    € 18,75 per fles
Share by: