Luxemburgse wijnen

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

LUXEMBURG wijnstreek: Moselle

Caves Gales & Cie, in 1916 opgericht door Marc Gales, is een vooraanstaand Luxemburgs familiebedrijf dat zowel stille als mousserende wijnen maakt. De wijngaarden liggen in een smalle strook langs de Moezel en de druivenrassen die er staan aangeplant, zijn hoofdzakelijk wit en bestand tegen het noordelijke klimaat: riesling, auxerrois, rivaner, elbling, pinot blanc en pinot gris. Voor de stille wijnen werkt het Gales samen met lokale druiventelers, wier oogst aan zeer strenge eisen moet voldoen. Complexe Grands Premiers Crus maken onderdeel uit van het wijnassortiment. Met de productie van mousserende wijnen heeft Gales al meer dan een eeuw ervaring. Gemaakt volgens de méthode traditionnelle kenmerken deze crémants zich door veel frisheid en elegantie.

Gales Elbling Moselle
Druifsoort: Elbling

De wijngaarden liggen in de buurt van Remich,
langs de oevers van de Moezel.
Vinificatie
De handmatig geoogste druiven worden deels ontsteelt en vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks.
Geur & Smaak:
Lichtvoetige wijn met een laag alcoholpercentage (11,5%) en verfrissende zuren. Aroma’s van citroen, grapefruit, peer en kweepeer.
Serveersuggestie Ideaal als aperitief, of bij gerechten met Hollandse garnalen, gekookte mosselen in witte wijn en zuurkool. Ook inzetbaar bij een lichte lunch.
Speciale prijs bij doos van 6   € 7,95 per fles

Gales Rivaner Moselle
Druifsoort: Rivaner

Heldergele wijn met groene reflecties. Lichtvoetig en elegant met rijpe appel, abrikoos en kweepeer. Levendig en gebalanceerd met een lange afdronk. Serveersuggestie Een ideaal aperitief met hoge door drinkfactor. Ook heerlijk bij lichte salades en fruits de mer.
Speciale prijs bij doos van 6 € 7,95 per fles

prijs op aanvraag voor
Meer wijnen van Wijnhuis Caves Gales & Cie.
◾Gales Auxerrois Grand Premier Cru Remich Hôpertsbour ◾Gales Blanc de Blancs Brut
◾Gales Blanc de Blancs Extra Brut
◾Gales Cuvée Première Rosé Brut
◾Gales Demi-Sec
◾Gales Pinot Blanc Grand Premier Cru Bech-Macher Rëtschelt ◾Gales Pinot Gris Grand Premier Cru Remich Hôpertsbour ◾Gales Riesling Grand Premier Cru Wellenstein-Kurschels
bestellen
Share by: