Duitse wijnen

 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop
 • Titel dia

  Schrijf uw onderschrift hier

  Knop

DUITSLAND - Baden-Württemberg

Baden-Württemberg grenst in het zuiden aan Zwitserland en het
Bodenmeer, in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Hessen, en in het oosten aan de Duitse deelstaat Beieren.
De historie van Wein Gut Heid, voert terug tot 1699, toen de oervader van het wijnhuis, Jakob Melchisedec Heid naar Fellbach trok. Naast wijnbouw werden er destijds ook diverse soorten fruit op het bedrijf verbouwd. De historie is nog terug te vinden in de kelder, compleet met gewelven, daterend uit de 17de eeuw. Deze ruimte wordt momenteel voor feesten en culturele activiteiten gebruikt.

Momenteel staat Markus Heid, inmiddels de 10de generatie, samen met zijn vrouw Daniela aan het roer van het familiebedrijf. In 2013 is Weingut HEID opgenomen als lid van het VDP (Verband Deutscher Prädikats- Und Qualitätsweingüter). Hier is veel hard werken aan vooraf gegaan. Markus nam in 1996 het bedrijf over van zijn ouders en heeft zich steeds meer toegelegd op de productie van kwaliteitswijnen.
Voor Württemberg niet ongewoon, is driekwart van de aanplant rood met onder andere Lemberger, Trollinger, Pinot Noir, Merlot en Syrah.
In wit domineert Riesling maar er staat ook bijvoorbeeld Sauvignon Blanc, Johanniter en Sylvaner aangeplant.

De filosofie van Markus Heid is gericht op het produceren van een beperkte hoeveelheid, kwalitatief zeer hoogstaande wijnen, op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze. "De zorg voor de vruchtbaarheid van de bodem, zorgen voor een uitgebalanceerd ecosysteem en het beschermen van de planten op een milieuvriendelijke wijze, zien wij als een verplichting aan de natuur." Elke Individuele druivenstok, moet zich goed voelen. Dit is uiteindelijk terug te proeven in de wijnen.
Weingut HEID is ook als biologisch gecertificeerd.


WEIN.GUT.HEID. 
Druifsoort: Riesling

De Riesling van WEIN.GUT. HEID is een mooie klassieke Duitse Riesling met een lichte, heldere kleur. De druiven komen van bodems met mergel en leem. De wijn heeft een prachtige balans tussen zuren en een heel licht zoetje.

Speciale prijs bij doos van 6      € 9,75 per fles

WEIN.GUT.HEID.
Druifsoort: Trollinger mit Lemberger Trocken QBA

Beide druiven voor deze wijn zijn echte specialiteiten uit Württemberg. De Trollinger is heerlijk licht en fris, terwijl de Lemberger juist donkerder en krachtiger is. De combinatie van beide leidt tot een mooie elegante en fruitige wijn. Deze wijn kan prima licht gekoeld gedronken worden.
Speciale prijs bij doos van 6      € 9,75 per fles


bestellen
Share by: